Σπετσοφάι με μεσογειακά λουκάνικα & ξινοτύρι
Πρόταση από

Δερμίσης Δημήτρης
Μέλος Chef’s Club Of Greece

Υλικά

Για 2 μερίδες

• 240γρ. Καπνιστό λουκάνικο με γραβιέρα "Black – Pig of Olympus Fotiadis – Farm"
• 150γρ. Πιπεριές πράσινες & κόκκινες
• ½τεμ. Κρεμμύδι μέτριο
• ½τεμ. Σκελίδα σκόρδο
• 3τεμ. Ντομάτες μέτριες (τριμμένες)
• 30γρ. Φέτα Π.Ο.Π
• 20 ml. Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
• 20 ml. Ούζο
• 50 ml. Κόκκινο κρασί
• 20γρ. Μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 1 πρέζα ρίγανη
• Αλάτι, φρέσκο πιπέρι
Για το σερβίρισμα
• 50γρ. Ξινοτύρι
• 2τεμ. Πίτες
• 10γρ. Δυόσμο φρέσκο

Εκτέλεση

1. Κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες.
2. Κόβουμε τις πιπεριές σε κύβους.
3. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι & το σκόρδο.
4. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά & βάζουμε το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο.
5. Βάζουμε στο τηγάνι το Καπνιστό λουκάνικο με γραβιέρα Black – Pig of Olympus Fotiadis – Farm τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο & σοτάρουμε.
6. Σβήνουμε με το ούζο & το κρασί & το αφήνουμε να εξατμιστεί.
7. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, το αλάτι, το φρέσκο πιπέρι & την ρίγανη
8. Σιγοβράζουμε το Σπετσοφάι για 7 με 10 λεπτά.
9. Βάζουμε την τριμμένη φέτα & το μαϊντανό στο σπετσοφάι & ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε με ξυνοτύρι, φρέσκο δυόσμο & εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο.