Πατατούλες με καπνιστή πανσέτα μαύρου χοίρου, γραβιέρα & αρωματικό λάδι με φρέσκα βότανα
Πρόταση από

Δερμίσης Δημήτρης
Μέλος Chef’s Club Of Greece

Υλικά

Για 2 μερίδες

• 100γρ. Καπνιστή πανσέτα "Black – Pig of Olympus Fotiadis – Farm"
• 200γρ. Πατάτες baby
• 30 γρ. Φρέσκο βούτυρο
• 20μλ. Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
• 50μλ. Λευκό κρασί
• 50γρ. Τριμμένη γραβιέρα
• 10γρ. Φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
• 1τεμ. Λεμόνι χυμός
• 10γρ. Μπούκοβο γλυκό
• 1 Κλωνάρι φρέσκια ρίγανη
• Αλάτι, φρέσκο πιπέρι
• Αρωματικό λάδι με φρέσκα βότανα
• 20γρ. Φρέσκος Δυόσμος
• 20γρ Φρέσκος μαϊντανός
• 20γρ Σχοινόπρασο
• ½τεμ. Πιπεριά τσίλι
• 50ml. Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180c
2. Πλένουμε τις πατατούλες & τις βάζουμε σε ένα ταψί, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, ελαιόλαδο & ελάχιστο νερό.
3. Ψήνουμε τις πατάτες για 20’ με 25’
4. Κόβουμε την Καπνιστή πανσέτα < Black – Pig of Olympus Fotiadis – Farm > σε κύβους
5. Κόβουμε τις πατατούλες στην μέση
6. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά & βάζουμε το βούτυρο.
7. Προσθέτουμε τις πατατούλες την Καπνιστή πανσέτα "Black – Pig of Olympus Fotiadis – Farm"
& σοτάρουμε.
8. Βάζουμε το γλυκό μπούκοβο, το θυμάρι, το χυμό λεμονιού & το κρασί & αφήνουμε 2 με 3 λεπτά να βράσει

Αρωματικό λάδι με φρέσκα βότανα

Βάζουμε σε ένα μιξεράκι όλα τα υλικά & τα χτυπάμε ώσπου να γίνει ένα μίγμα

Σερβίρουμε τις πατάτες στο πιάτο και από πάνω βάζουμε το αρωματικό λάδι & την τριμμένη γραβιέρα.