Λουκάνικο μαύρου χοίρου με πράσο & πατατούλες φούρνου
Πρόταση από
Δερμίσης Δημήτρης
Μέλος Chef’s Club Of Greece
Υλικά
Για 2 μερίδες
- 4τεμ. Λουκάνικα μαύρου χοίρου με πράσο < Black – Pig of Olympus Fotiadis – Farm >
- 300γρ. Φρέσκιες πατάτες
- 60γρ. Φέτα Π.Ο.Π
- 6τεμ. Ντοματίνια
- 30γρ. Φρέσκο βούτυρο
- 20μλ. Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
- 50ml. Λευκό κρασί
- 1τεμ. Λεμόνι
- 20γρ. Φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
- 1τεμ. Λεμόνι χυμός
- 10γρ. Μπούκοβο γλυκό
- 1 κλωνάρι φρέσκια ρίγανη
- Αλάτι, φρέσκο πιπέρι
Εκτέλεση
1.Καθαρίζουμε & κόβουμε τις πατάτες σε κύβους.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180c
Βάζουμε τις πατάτες σε ένα ταψί & μπαχαρώνουμε.
(αλάτι, πιπέρι, φρέσκια ρίγανη, γλυκό μπούκοβο, θυμάρι)
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το βούτυρο, το λευκό κρασί, το χυμό λεμονιού & ελάχιστο νερό.
Πάνω από τις πατάτες βάζουμε τα Λουκάνικα μαύρου χοίρου με πράσο
"Black – Pig of Olympus Fotiadis – Farm" & λίγο ελαιόλαδο.
Βάζουμε το ταψί στον φούρνο για 25’ με 30΄
2. Κόβουμε τα ντοματίνια στην μέση και τρίβουμε την φέτα.
5’ πριν βγει το φαγητό από τον φούρνο βάζουμε τα ντοματίνια & την φέτα