Δερμίσης Δημήτρης
Μέλος Chef’s Club Of Greece
Υλικά
4τεμ. Λουκάνικα μαύρου χοίρου με μανιτάρια & τρούφα < Black – Pig of Olympus Fotiadis – Farm
50γρ. Καπνιστή πανσέτα μαύρου χοίρου < Black – Pig of Olympus Fotiadis – Farm
200γρ. Μανιτάρια φούσκα & portobello
¼τεμ. Κρεμμύδι μέτριο
½τεμ. Σκελίδα σκόρδο
50γρ. Πιπεριά φλωρίνης
10γρ. Φρέσκο βούτυρο
20ml. Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
50ml. Λευκό κρασί
20γρ. Μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κλωναράκια θυμάρι
Αλάτι, φρέσκο πιπέρι
Για το αρωματικό γιαούρτι
100γρ. γιαούρτι
10γρ. μαϊντανός
½τεμ. Λεμόνι χυμός & ξύσμα
10γρ. Δυόσμος φρέσκος
Αλάτι, φρέσκο πιπέρι, γλυκιά πάπρικα
Εκτέλεση
- Ψήνουμε τα λουκάνικα με τρούφα Black – Pig of Olympus Fotiadis – Farm στην σχάρα ή τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι.
- Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες & ψιλοκόβουμε την καπνιστή πανσέτα μαύρου χοίρου < Black – Pig of Olympus Fotiadis – Farm , το κρεμμύδι, το σκόρδο & την πιπεριά φλωρίνης.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά & βάζουμε το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο. Βάζουμε τα μανιτάρια, την καπνιστή πανσέτα μαύρου χοίρου, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά φλωρίνης, το θυμάρι & σοτάρουμε. Σβήνουμε με το κρασί & αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε το αλάτι, το φρέσκο πιπέρι, το μαϊντανό & το βούτυρο
- Αρωματικό γιαούρτι.
Ψιλοκόβουμε τα αρωματικά βότανα. Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, τα αρωματικά βότανα, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι, το φρέσκο πιπέρι, την πάπρικα & ανακατεύουμε