Λουκάνικα μαύρου χοίρου με τρούφα & τηγανιά μανιταριών με αρωματικό γιαούρτι
Πρόταση από

Δερμίσης Δημήτρης 

Μέλος Chef’s Club Of Greece

Υλικά

Για 2 μερίδες

4τεμ. Λουκάνικα μαύρου χοίρου με μανιτάρια & τρούφα < Black – Pig of Olympus Fotiadis – Farm 

50γρ. Καπνιστή πανσέτα μαύρου χοίρου < Black – Pig of Olympus Fotiadis – Farm

200γρ. Μανιτάρια φούσκα & portobello 

¼τεμ. Κρεμμύδι μέτριο 

½τεμ.  Σκελίδα σκόρδο 

50γρ.  Πιπεριά φλωρίνης  

10γρ. Φρέσκο βούτυρο 

20ml. Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο 

50ml. Λευκό κρασί 

20γρ. Μαϊντανό  ψιλοκομμένο 

2 κλωναράκια θυμάρι 

Αλάτι, φρέσκο πιπέρι

Για το αρωματικό γιαούρτι 

100γρ. γιαούρτι  

10γρ. μαϊντανός

½τεμ. Λεμόνι χυμός & ξύσμα  

10γρ. Δυόσμος φρέσκος  

Αλάτι, φρέσκο πιπέρι, γλυκιά πάπρικα

Εκτέλεση

  1. Ψήνουμε  τα λουκάνικα με τρούφα  Black – Pig of Olympus Fotiadis – Farm  στην σχάρα ή τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι.
  1. Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες & ψιλοκόβουμε  την καπνιστή πανσέτα μαύρου χοίρου < Black – Pig of Olympus Fotiadis – Farm , το κρεμμύδι, το σκόρδο & την πιπεριά φλωρίνης.
  2. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά & βάζουμε το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο. Βάζουμε τα μανιτάρια, την καπνιστή πανσέτα μαύρου χοίρου, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά φλωρίνης, το θυμάρι & σοτάρουμε. Σβήνουμε με το κρασί & αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε το αλάτι, το φρέσκο πιπέρι, το μαϊντανό & το βούτυρο 
  1. Αρωματικό γιαούρτι. 

Ψιλοκόβουμε τα αρωματικά βότανα. Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, τα αρωματικά βότανα, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι, το φρέσκο πιπέρι, την πάπρικα & ανακατεύουμε