Δερμίσης Δημήτρης
Μέλος Chef’s Club Of Greece
Υλικά
• 4τεμ. Λουκάνικο χωριάτικο "Black – Pig of Olympus Fotiadis – Farm"
• 300γρ. Φασόλια μέτρια
• 30ml. Εξαιρετικά παρθένο Ελαιόλαδο
• 1τεμ. Σκελίδα Σκόρδο
• 1τεμ. Κρεμμύδι μικρό
• 1τεμ. Πιπεριά φλωρίνης
• 100γρ. Σέλινο
• 2τεμ. Ντομάτα τριμμένη
• 2τεμ. Καρότο μέτρια
• Μπαχαρικά (αλάτι, πιπέρι, φύλλο δάφνης, γλυκό μπούκοβο)
Εκτέλεση
1. Βάζουμε τα φασόλια από την προηγούμενη μέρα σε νερό
2. Βράζουμε τα φασόλια 20 με 25 λεπτά & τα στραγγίζουμε
3. Ψιλοκόβουμε το 1 τεμάχια λουκάνικο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, το σέλινο και τα καρότα
4. Στην κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, το λουκάνικο, τα λαχανικά και σοτάρουμε ελαφρώς
5. Προσθέτουμε την ντομάτα, τα φασόλια, τα μπαχαρικά & νερό και τα αφήνουμε να βράσουν ώσπου να δέσουν ( 1,40 με 2 ώρες) (Νερό 1,000 με 1,500ml)
6. Ψήνουμε τα υπόλοιπα λουκάνικα στην σχάρα ή στο τηγάνι
Σερβίρουμε με ελιές καλαμών & Χαλκιδικής, Φρέσκο ψωμάκι και ρίγανη.