Δερμίσης Δημήτρης
Μέλος Chef’s Club Of Greece
Υλικά
200γρ. Πιπεράτη καπνιστή πανσέτα < Black – Pig of Olympus Fotiadis – Farm >
500γρ. Χοντρό μακαρόνι (τρυπητό )νο5
4τεμ. Κρόκους αυγών
150 ml. Κρέμα γάλακτος 35% ( προαιρετικά )
30γρ. Φρέσκο βούτυρο
50ml. Λευκό κρασί
100γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
20γρ. Φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
Αλάτι & φρέσκο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει με αλάτι.
Βράζουμε τα μακαρόνια al dente.
Τα στραγγίζουμε και τα διατηρούμε ζεστά.
2. Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους αυγού, κρέμα γάλακτος, παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά.
3. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο.
Κόβουμε σε κύβους την πιπεράτη καπνιστή πανσέτα "Black – Pig of Olympus Fotiadis – Farm"
Βάζουμε την πανσέτα στην κατσαρόλα και σοτάρουμε να γίνει τραγανή.
Προσθέτουμε το θυμάρι και το κρασί αφήνουμε 1 λεπτό να πάρει μία βράση.
Προσθέτουμε τα μακαρόνια, αλάτι, φρέσκο πιπέρι και την σάλτσα (βημα 2) σε χαμηλή φωτιά για 1,5 με 2 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα (εάν έχετε βάλει την κρέμα γάλακτος )
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.